A szövetségi kapitány szerint két gigász ütközete zajlott Milák és Marchand közt

sport
augusztus 01., 06:38

„Olimpián nem nagyon gondolkozom időeredményben, pláne, hogy ez egy valóban lassú medence. Az viszont várható volt, hogy két gigász ütközetét látjuk majd, még a melegítő medencéből is kijöttek a versenyzők, hogy lássák ennek a két klasszisnak a csatáját. Nagy mérkőzés volt, sajnos nem jól jöttünk ki belőle” - mondta az úszók szövetségi kapitánya a 200 méter pillangó döntője után, amit a francia Léon Marchand nyert Milák Kristóf előtt. Sós Csaba szerint a magyar klasszis vérprofin építette fel az úszásait:

„A három úszását vizsgálva mindegyik egy másodperccel jobb volt, ez rendkívül tudatos dolog, másképp nem is lett volna esélye, szerintem őbenne ennyi volt most.”

A dobogóról egyetlen századdal lemaradt Németh Nándorról is beszélt a szakvezető, szerinte a kínai Pan Csan-le elképesztő világcsúcsa gyanús. Sós kijelentette:

„Pan Csan-le elképesztő világcsúcs. Amit ő csinált, az nagyon durva, nem nagyon hajlok arra, hogy itt minden rendben van... Elnézést kérek, ebben a medencében egyetlen egy világcsúcs sem volt eddig, most meg négy tizedet javít száz gyorson.”

Kiemelt videóink