Az Európai Ügyészség is nyomozást indított a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében

POLITIKA
augusztus 02., 09:44

Nyomozást indított az Európai Ügyészség a nyírmártonfalvai erdőben található lombkoronasétány ügyében, közölte a Transparency International Magyarország. A szervezet feljelentésére július utolsó napján érkezett válasz:

csalás gyanúja miatt bűnügyi nyomozást indított az ügyben.

A Transparency szerint „ez az áttörés azt jelzi, hogy az Európai Ügyészség a nem EPPO-tag Magyarországon megkísérelt vagy végrehajtott csalások és korrupció ügyében is fel tud lépni az európai uniós források védelme érdekében.”

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Korábban a Hajdú-Bihar megyei ügyészség azt állította, hogy

bár nyomozás folyik a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében, de nem az Európai Ügyészség, hanem a Nemzeti Adó– és Vámhivatal illetékes szerve nyomoz különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt.

Vadai Ágnes még tavaly áprilisban kérdezte az ügyről Polt Péter legfőbb ügyészt, aki a szokásához híven feljelentésként értékelte a DK-s politikus kérdését, és azt a vádhatósághoz továbbította. A közlemény szerint a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztálya ennek nyomán indított nyomozást „különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt”.

Kiemelt videóink