Az egri nőkéhez hasonlította Hámori Luca küzdelmét Orbán Viktor

POLITIKA
augusztus 03., 20:10

Óriási várakozás előzte meg Hámori Luca és az algériai Iman Helif összecsapását, miután Helif olasz riválisa 46 másodperc után feladta a mérkőzést.

Hámori a második menet végén tudta, hogy nem fog nyerni, ennek ellenére végig küzdötte a harmadik menetet is.

Helifet nagyon sok támadás éri amiatt, mert interszexuálisnak tartják, illetve az oroszok által vezetett IBA tavaly a magas tesztoszteronszintje miatt eltiltotta a női versenyektől (ami miatt többen egyszerűen férfinek nevezik). A NOB kiállt mellette, hiszen nőként született, ez áll az útlevelében és nőként bokszolt pályafutása során, a Magyar Olimpiai Bizottság viszont kiállt Hámori tisztességes versenyhez fűződő jogaiért.

Pénteken felháborodottan posztolt Rétvári Bence államtitkár is, aki a genderlobbit emlegetve arról írt, „a fél világ fel van háborodva azon, hogy egy genetikailag férfi bokszoló nőkkel bokszolhat”, és hogy „a NOB igazságtalansága, hogy egy genderjogi trükkel bejuttatott ellenféllel kell megküzdenie.”

Ezek után nem csoda, hogy Orbán Viktor – aki az olimpia alatt eddig kizárólag az aranyéremhez gratulált, - posztolt Hámori Luca mérkőzése után.

A „Bravo Luca” feliratú képet azzal a kísérőszöveggel osztotta meg, hogy „Mint régen az egri nők…”

link Forrás

Hámori Luca a mérkőzés előtt azt nyilatkozta Helifről, hogy „ha fiú, ha lány, én le akarom győzni”, utána viszont ezt nem hozta szóba. Azt mondta, ugyanúgy ment a ringbe, mint az előző két meccsén, különösebb taktikája sem volt, csak önmagát adta. Érezte, hogy nem jön össze a győzelem, de boldog, hogy ötödik lett, és további sok sikert kívánt Helifnek.

Algéria elnöke, Abdelmadjid Tebboune is tweetelt. Gratulált Helfinek, és azt írta, „megtisztelted Algériát, az algériai nőket és az algériai ökölvívást. Kiállunk melletted, bármilyen eredményt is érj el…” A következő két mérkőzéshez sok sikert kívánt.

Kiemelt videóink