Hámori Luca: Éreztem, hogy ez most sajnos nem jöhet össze, ezért csak próbáltam élvezni

sport
augusztus 03., 18:15

Imane Helif elleni veresége után nyilatkozott az M4 Sportnak Hámori Luca, aki ötödik helyezett lett a női 66 kilogrammos bokszolók versenyszámában.

A magyar sportoló azt mondta, a meccs előtt teljesen kizárta a médiát és az interneten folyó dolgokat. Telefonján is kikapcsolta az értesítéseket, ahogy elkezdődött a felhajtás. Ez nagyon sokat segített neki a meccs előtt.

Hámori azt mondta, ugyanúgy ment fel a ringbe, mint az előző két meccsén. Edzőjével nem beszéltek meg különös taktikát, csak önmagát adta. Próbált nem szabálytalankodni, és megadni a tiszteletet az ellenfelének. „Éreztem, hogy ez most sajnos nem jöhet össze, ezért próbáltam élvezni a történteket”.

Hámori boldog, hogy első női olimpikonként ötödik helyezett lett. Azt mondta, óriási hálával tartozik a szurkolóinak, miattuk sikerült ezt az eredményt elérnie. Interjúja végén további sok sikert kívánt Helifnek.

photo_camera Fotó: Sina Schuldt/Sina Schuldt/dpa

Hámori után Fürjes Balázs, a NOB magyar tagja is rövid interjút adott. Azt mondta, hogy a kialakult helyzettel kapcsolatban megvan a véleményük, és ezt szeretnék is elmondani. Kiemelte, hogy az ő bajnokuk Hámori Luca.

„Mi, magyarok mindig a tisztességes verseny pártján állunk, és mindig a hősies küzdelemben hiszünk. Van tapasztalatunk, hogy milyen túlerővel szemben küzdeni. A párizsi bokszversenynek megvannak a tanulságai, ezeket értékelni kell. Bízunk benne, hogy a NOB meghozza a megfelelő döntéseket” - mondta Fürjes.

Kiemelt videóink