Kikapott a női kézilabda-válogatottunk, nincs meg a csoport második helye

sport
augusztus 03., 10:27

Biztos továbbjutóként lépett pályára a magyar női kézilabda-válogatott szombat reggel Hollandia ellen. A tét a csoport második helye volt.

Fej-fej mellett kezdték a meccset a csapatok, felváltva vezettek, a 16. percben volt először két gól a különbség, a hollandok révén. A szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir időt is kért. Ezt követően a hollandok még jobban elléptek, de a magyarok gyorsan behozták a hátrányt két lerohanásból. A félidő végére azonban ismét több góllal mentek a hollandok, 16-19 volt az állás 30 perc után, ez nagyban köszönhető volt Böde-Bíró Blanka bravúrjainak.

photo_camera Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

A második félidő kihagyott magyar ziccerekkel kezdődött, a hollandok tartották háromgólos előnyüket. A hollandok kapujában Duijndam, a magyarokéban Böde-Bíró mutatott be bravúros védéseket.

A magyar válogatott csak közeledni tudott Hollandiához, megelőzni nem. A hollandok kapusát, Duijndamot le kellett cserélni egy Albek Annával való ütközés után. A feje sérült Duijndamnak.

Az 53. percben támadást vezethettünk az egy gólra való felzárkózásért, miután a hollandok ziccert rontottak. A támadásnak labdaeladás lett a vége, a hollandok válaszul gólt lőttek. A végén négy gól volt a különbség, 26-30-ra nyert Hollandia.

A magyar válogatott ezzel a vereségével valószínűleg csoportharmadik, de még csoportnegyedik is lehet, ha az Angola-Brazília meccsen kedvezőtlenül alakulnak a dolgok. Ahhoz, hogy így legyen, több forgatókönyv is van, Angolának vagy legalább 10 góllal kéne nyerni, vagy 9-cel úgy, hogy közben több, mint 25 gólt lő. Csoportharmadikként az A csoport másodikjával, az A csoport győztesével találkoznánk a negyeddöntőben, Lille-ben.

Kiemelt videóink