Hosszú Katinka rendkívül élesen ment neki az Úszószövetség vezetésének azért, ahogy Milák Kristóffal bántak

sport
augusztus 05., 13:16

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka oldalán tette közzé a „Nyílt levél a Magyar Úszósporthoz” című posztját, amiben arról ír, hogy olvasva a „magyar közvéleményt”, nem érti, miért az újságírókat támadják a Milák Kristóf körül kialakult helyzetben, hiszen ők csak megírták azt, amit a Magyar Úszó Szövetség vezetői, illetve Milák edzője mondott nekik.

„Nem volt még olyan MUSZ vezetés aki ennyire károsította volna a legjobb versenyzője felkészülését” – írja Hosszú, aki bár nem nevesítve, de posztjukat emlegetve külön is kiemelte Wladár Sándort, a MUSZ elnökét és a szövetségi kapitány Sós Csabát.

Hosszú arról is ír, hogy a párizsi olimpián Milákot 200 pillangón legyőző Léon Marchand edzője, Bob Bowman a MUSZ-tól kapott információk révén már hónapokkal az olimpia előtt tudta, hogy mire kell felkészítenie tanítványát. „Sajnos nem ez az első Olimpiai Érem ami MUSZ vezetés miatt nem valósul meg, de reméljük az utolsó. Milák csak a jéghegy csúcsa, gondoljunk bele ha a világcsúcstartó olimpiai címvédővel ezt csinálják, mi a jussa a többi versenyzőnek.” – írja a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, aki szerint a szövetség vezetése teljesen az ellenkezőjét tette annak, mint amit csinálniuk kellett volna, és csak hátráltatták Milákot.

„Ilyen alattomos, gerinctelen viselkedés után az egyetlen tisztességes lépés a teljes vezérkar lemondása lenne. Vissza kell vonulniuk a hadszíntérről. De ezúttal nem csak egy előrehozott választással, amit megfélemlítést és zsarolást alkalmazva újra választással semmivé tesznek , hanem véglegesen. Már az én időmben a 80as generáció és a MUSZ vezetés között is nézeteltérés volt ez a következő generációnál csak hatványozódott. Nem szabadna engedni hogy tovább károsítsák a Magyar Sportot” – zárja a posztját.

Kiemelt videóink