Az érdi evangélikus lelkész szerint azért volt holokauszt, mert a zsidók elárulták Jézust

vallás
augusztus 07., 12:05

Labossa Péter Mihály érdi evangélikus lelkész hétvégi prédikációjában az alábbi videó szerint 11:57-től kezdődően gyakorlatilag azt fejtegeti, hogy a holokausztot a zsidóság tulajdonképpen magának köszönheti. Pontosabban annak, hogy elárulták Jézust, emiatt pedig Isten nem akadályozta meg a holokausztot.

(Időközben az eredeti videót törölték, de az alábbi csatornán fennmaradt a vonatkozó holokausztos rész.)

link Forrás

„...lehet antiszemitának nevezni bárkit, ez ma egy nagyon jó bélyegzés tud lenni, de gondoljuk át a történelemben mi volt: a választott nép elutasítja Jézust, Jézus elmondja a próféciát, megtörténik a nép életében, ott, Jézus keresztje alatt azt mondják, hogy »vére rajtunk és gyermekeinken«, ami azt jelenti, hogy mi felvállaljuk Jézusnak a halálát és annak minden következményét (...) az utánunk következők, évszázadok és évezredek generációjára vonatkozóan is felvállaljuk ennek a következményét. És akkor nem kell messzebb menni a holokauszt és egyéb kérdésekben, hogy Isten miért engedte. Nem Isten tervében volt ez benne, de valami miatt Isten megengedte. És hogy mi lássuk ezeket az összefüggéseket, és nem a zsidó népen kell köszörülni magunkat, a nyelvünket meg bárminket. Hanem látni azt, hogy Isten nem szórakozni hítt bennünket” – mondta prédikációjában Labossa Péter Mihály, aki ezt megelőzően az interszexuális algériai bokszolót is véleményezte (körülbelül 6:50-től):

„... az istentelenségnek ma is megvan a következménye. Az istentelen életnek érezzük ma is a következményeit.Nem akarok túlzottan mélyen belemenni, de annak, hogy az ember felvilágosodott, annak érezzük a következményeit. Bekapcsoljuk az olimpiát, a közvetítést, és láthatjuk a negatív következményeket. A felvilágosodás gyümölcsét láthatjuk. Szegény magyar bokszolónőt csak sajnálni tudom. És ordít a lelkem ezért az egészért. Ezért az istentelenségért, ami folyik. Premier plánban közvetítik számunkra. Mi lesz ennek a következménye?”

13:19 - Frissítés: Cikkünk megjelenése után a videót törölték YouTube-ról.

Kiemelt videóink