Három embert máris börtönbe küldtek az angliai zavargások miatt

külföld
augusztus 07., 14:36

A 41 éves Liam Riley Liverpoolban ment az utcára négy nappal ezelőtt. Ma este már meg is kezdi húsz hónapos börtönbüntetését nagyrészt az erőszakos zavargásban való részvételért, de két hónapot a faji alapú fenyegetőzéseinek is köszönhet.

A 29 éves Declan Geiran ugyanezen a tüntetésen kis híján felgyújtott egy rendőrautót. Ő harminc hónapig lesz börtönben.

Az 59 éves Derek Drummond lesz bent a legtovább, három évet kapott. Azért ilyen kemény a büntetése, mert ő megvert egy rendőrt, ez pedig hivatalos személy elleni erőszaknak számít az Egyesült Királyságban is.

Declan Geiran, Derek Drummond és Liam Riley a Merseyside-i rendőrség felvételén.
photo_camera Declan Geiran, Derek Drummond és Liam Riley a Merseyside-i rendőrség felvételén. Fotó: Merseyside-i rendőrség

Az ellenük a vádat képviselő ügyész, Jonathan Egan úgy fogalmazott, hogy ezek az emberek teljesen tévesen gondolták azt, hogy elkerülhetik az igazságszolgáltatást. Azt is mondta, hogy ez a három ítélet csak a jéghegy csúcsa és a kezdete azoknak az eljárásoknak, amelyek az elmúlt napokban elkövetett bűncselekmények miatt indulnak.

Hogy hogyan lepték el Anglia utcáit a jellemzően szélsőjobboldali tüntetők neonáci aktivisták dezinformációkkal teli felhívására, és milyen szerepe volt ebben Elon Musk X platformjának, arról ebben a cikkben írtunk.

Kiemelt videóink