Már nem sok van, tessék kitartani: a mentők telefonon segítettek otthon levezetni a hirtelen meginduló szülést

belföld
augusztus 07., 22:23

A mentős diszpécser telefonos útmutatásait követve az édesapa segített levezetni a felesége szülését Budapesten, miután hirtelen felgyorsultak otthon a fájások. Az Országos Mentőszolgálat a telefonbeszélgetés egy részét (vágva) közzétette.

„Tudom, hogy ez egy ijesztő helyzet, és nem így tervezték az egészet, dehát ez most így alakult”

- mondta a mentésirányító, aki végig nyugodt, nagyon támogató hangon beszélt.

Az OMSZ posztja szerint a fiatal, 39. hetében lévő kismamának délután kezdődtek a fájásai. Miután a férfi hívta a mentőket, a telefonos instrukciók szerint megvizsgálta a párját, és közösen felkészültek a szülés levezetésére, miközben a mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet.

A férj nagyon megrémült, de az életmentő határozott és megnyugtató szavai és pontos instrukciói segítettek - írják az Instragramon a mentősök.

„Már nem sok van, tessék kitartani. Eddig nagyon ügyesen csinálják! Nagyon ügyesek mindketten”

- dicsérte a szülőket a mentésirányító.

A kisbaba néhány perc alatt világra jött. Ekkor még volt némi ijedtség, a köldökzsinór ugyanis a nyakára volt tekeredve, de amikor a diszpécser mondta, hogy azonnal próbálják óvatosan leszedni a zsinórt, a kislány már fel is sírt, és nem volt semmi baj.

„Helyszínre érkező bajtársaink megvizsgálták a kislányt és büszke édesanyját, akiket végül stabil állapotban szállíthattak kórházba. Az édesapa levélben is megköszönte mentésirányító bajtársnőnk segítségét:

„Eléggé felgyorsultak a dolgok, így az is tudatosult bennünk, hogy mentők segítsége nélkül az én kezembe fog megszületni a kislányunk. Így viszont csak a mentésirányítóval voltunk kapcsolatban, aki nagyon nyugodtan és profin segített”

- írta az apa.

A mentésirányító egyébként maga is kismama, az eset az utolsó szolgálatainak egyikén történt, mielőtt szülési szabadságra megy.

„Jaj istenem, de csodálatos ez a hang”

- mondta, amikor a telefonon levezetett szülés után felsírt a kisbaba.

link Forrás


Kiemelt videóink