Az olimpia utolsó előtti napján is van magyar éremesély

sport
augusztus 09., 23:42
  • Kopasz Bálint címvédőként, Varga Ádám tokiói ezüstérmesként indul szombaton a kajak egyesek 1000 méteres számában, de rajthoz áll az olimpián eddig két érmet nyerő Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra is.
  • A női birkózók 76 kilogrammos súlycsoportjában Nagy Bernadett, a szabadfogású 65 kilogrammosok között Muszukajev Iszmail szerepel.
  • Férfi öttusázóink döntőznek, a nők elődöntőznek.
  • Az ötödik helyért játszik Olaszországgal a női vízilabda-válogatott.

Kajak-kenu

A férfi kajak egyesek 1000, és a női kajak egyesek 500 méteres középfutamait és döntőit rendezik szombaton, mindkét számban két-két magyar indul. A női K-1 középfutamokban a három évvel ezelőtt ebben a számban ezüstérmes - a mostani olimpián már egy bronzot és egy ezüstöt begyűjtő - Csipes Tamara, valamint Gazsó Alida Dóra, míg utána

a férfi K-1-ben címvédőként Kopasz Bálint és a Tokióban ezüstérmes Varga Ádám áll rajthoz.

Rajtuk kívül Kiss Ágnes és Takács Kincső a kenu egyesek 200 méteres versenyszámának középfutamában ül hajóba.

photo_camera A párosban ezüstérmes Gazsó Alida Dóra és Csipes Tamara. Fotó: Molly Darlington/REUTERS

Női K-1 500 m – Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara

  • 10:50, 11:00 középfutamok
  • 12:40 C döntő
  • 12:50 B döntő
  • 13:00 döntő

Férfi K-1 1000 m – Kopasz Bálint, Varga Ádám

  • 11:10, 11:20 középfutamok
  • 13:10 B döntő
  • 13:20 döntő

Női C-1 200 m – Kiss Ágnes, Takács Kincső

  • 11:40, 11:50 középfutamok
  • 13.40 B döntő
  • 13:50 döntő

Birkózás

11:30 férfi 65 kg, női 76 kg nyolcaddöntő – Muszukajev Iszmail, Nagy Bernadett

Az éremesélyes, harmadik helyen kiemelt, világbajnoki címvédő Muszukajev Iszmail a szabadfogású 65 kilogrammosok között az egy kategóriával feljebb, 70 kilóban vb-ezüstérmes Ernazar Akmatalijevvel csap össze a legjobb 16 között szombaton. Az MTI beharangozója szerint a negyeddöntőben találkozhat az olimpiai ezüst- és bronzérmes, háromszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok azeri Haji Aliyevvel, akit a budapesti rangsorversenyen pontozással múlt felül.

Muszukajev Iszmail a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon 2023-ban.
photo_camera Muszukajev Iszmail a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon 2023-ban. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A női birkózók 76 kilogrammos súlycsoportjában szereplő, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Nagy Bernadett a tavalyi U23-as világbajnok Reetika Reetika ellen lép szőnyegre a nyolcaddöntőben. Ha sikerül legyőznie, akkor a legjobb nyolc között várhatóan a világbajnoki ezüst- és bronzérmes kirgiz Ajperi Medet Kizivel birkózik majd.

Öttusa

13.30 női elődöntő, B csoport – Gulyás Michelle, Guzi Blanka
17.30 férfi döntő – Bőhm Csaba, Szép Balázs

Pénteken a két férfi öttusázónk, Bőhm Csaba és Szép Balázs is szép versenyzéssel jutott a szombati döntőbe, ami 17:30-kor kezdődik a Versailles-i kastély parkjában.

photo_camera Guzi Blanka vív Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Előtte a női elődöntőben Gulyás Michelle és Guzi Blanka indul, előbbi a körvívás után az előkelő 2., utóbbi 31. helyen áll.

Vízilabda

14:00 Magyarország-Olaszország

Olaszország ellen játszik az 5. helyért a női vízilabda-válogatott, miután csütörtökön 12-9-re vertük Görögországot az első helyosztón. Érmet szeretett volna a csapat, de jó lenne győzelemmel zárni az olimpiát.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Lesz még

A férfi kosárlabdatorna döntőjében a házigazda franciák a Szerbiát épphogy legyőző Egyesült Államokkal játszanak 21:30-tól. Óriási meccsre és óriási hangulatra van kilátás, a „ha csak egy meccset nézel meg ma, ez legyen az” tipikus esete.

photo_camera LeBron James a szerbek ellen. Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

Az elmúlt évek két legjobb csapata, a házigazda, címvédő és világbajnok Franciaország és az Európa-bajnok Norvégia játssza a női kézilabdatorna döntőjét 15 órától, szinte biztos, hogy telt ház előtt.

A műugrás leglátványosabb számában, a férfi toronyugrásban is osztanak érmeket szombaton 15 órától. Természetesen a kínai versenyzők az esélyesek, a tét a teljes söprés, vagyis az, hogy az olimpia összes műugró számában Kína nyer-e. Ilyenre még soha nem volt példa.

Kiemelt videóink