2544 embert kaptak el embercsempészés miatt, közülük már csak 254 van börtönben

belföld
augusztus 10., 09:03

Tompos Márton, a Momentum elnöke a Facebookon számolt be róla, hogy válaszolt kérdéseire a Büntetés-Végrehajtás és kiderült, hogy összesen 2544 embert kaptak el embercsempészés miatt, de jelenleg már csak 254 van börtönben,

„tehát a 90%-át – azaz 2290 bűnözőt – szabadon engedtek.”

A Büntetés-Végrehajtás válasza itt olvasható.

Korábban mi is megírtuk, hogy Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Tusnádfürdőn arról értekezett: a veszélyes embercsempészeket nem, csak a sofőröket engedte szabadon a kormány. Bakondi szerint tehát olyanok, „akik súlyosabb cselekményt követtek el, megpróbáltak elgázolni valakit, vagy fegyvert használtak, ők nincsenek az elengedettek közt, ők börtönben vannak”, és csak azokat engedték szabadon, akik pénzért, sofőrként vettek részt az embercsempészetben. Bakondi elmondása szerint ez nem jelent biztonsági kockázatot.

A 8-as úton, Veszprém térségében megállított furgon, amelyben egy svéd embercsempész 36 menekültet szállított
photo_camera A 8-as úton, Veszprém térségében megállított furgon, amelyben egy svéd embercsempész 36 menekültet szállított 2023 júliusában.
Fotó: Police.hu

Tompos Márton viszont most azt írta, szerinte „ezek a bűnözők ott folytatják, ahol abbahagyták, ezzel termelve a dellát a maffiának.” Tompos az Europol adataira támaszkodva levezette, hogy „a szabadon engedett 2290 csempész egy úttal nagyjából 31 milliárd forintot termelhet a maffiának.”

A számítás alább megtekinthető:

Kiemelt videóink