Jövő héten is marad a hőség, de lesznek 30 fok alatti napok

időjárás
augusztus 11., 16:09

Folytatódik a hőség a jövő héten, a legmelegebb órákban akár 38-39 Celsius-fok is lehet. Szombaton szórványosan, vasárnap pedig már többfelé lehetnek majd záporok, zivatarok, és a hőmérséklet visszaesik: a hét utolsó napján már csak 27-36 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

  • Hétfőn a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre lehet számítani, csapadék általában nem lesz, de késő estétől az északnyugati határszélre záporos, zivataros csapadéktömb sodródhat be. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 32 és 37 fok között várható, északkeleten pár fokkal alacsonyabb marad.
  • Kedden inkább csak északnyugaton, északon fordulhat elő helyenként zápor, zivatar már az éjszakai, hajnali óráktól kezdve. A minimum általában 17 és 24 fok között alakul. Délutánra 29 és 38 fok közé melegszik fel a levegő, északkeleten lesz kevésbé meleg, délen pedig forróbb az idő.
  • Szerdán hajnalban általában 17-24 fok várható, de északkeleten több fokkal hűvösebb lehet az éjszaka. Délutánra 29 és 39 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz kevésbé meleg az idő.
  • Csütörtökön néhol előfordulhat zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 15 és 24 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos helyeken ennél több fokkal hűvösebb is lehet. A maximum 31 és 38 fok között alakul.
  • Pénteken a hajnali 14-23 fokról 31-37 fokra melegszik fel a levegő.
  • Szombaton az északias irányú szelet helyenként élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 14-24, délután 30-39 fok várható.
  • Vasárnap többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, ezeket erős, viharos széllökések kísérhetik. Hajnalban 17-24, délután 27-36 fok várható, északnyugaton lehet hűvösebb, délkeleten melegebb az idő.

(MTI)

Kiemelt videóink