Etnikai kisebbségnek nyilváníttatná a vadászokat egy brit vadászcsoport elnöke

külföld
augusztus 12., 15:51

Jogi úton akarja kiharcolni egy brit vadászcsoport, hogy a vadászokat etnikai kisebbségeknek nyilvánítsák, és megkapják az ezzel járó jogokat.

Ed Swales, a Hunting Kind csoport elnöke szerint a vadászok mind az öt elvárásnak megfelelnek, amik szükségesek az etnikai kisebbségi csoportnak nyilvánításhoz. Azt mondta, három évet dolgozott a beadványon, amit egy tapasztalt emberi jogi ügyvéd is véleményezett.

Érvelése alapján a vadászatot támogató embereket rendszeresen diszkriminálják álláspontjuk miatt. Például kirúgják őket a munkahelyükről vagy zaklatják őket a közösségi médiában. Swales szerint a támadásokért elsősorban a „szélsőséges állatjogi mozgalmárok” a felelősek, akik az „állatjólét ürügyén személyes konfliktusokat szítanak a vadászok ellen”.

Beadványukkal ezt a diszkriminációt próbálják jogi úton bizonyítani, hogy siker esetén megkaphassák az etnikai kisebbségi csoportoknak biztosított jogokat. Ha ez sikerülne nekik, a törvény ugyanúgy védené a vadászokat, mint az LMBTQ-embereket vagy a romákat.

photo_camera Forrás: Hunting Kind/Facebook

Swales szerint a vadászat a vadgazdálkodás fontos része, a vadászok pedig szolgálatot tesznek az embereknek, amikor lelövik az idős, beteg vagy alkalmazkodásra képtelen állatokat. A vadászatot egyáltalán nem tartja kegyetlen dolognak. „Nem gyönyörködöm egyetlen állat szenvedésében sem. Ugyanolyan állatbarát vagyok, mint bárki más, és a vadászó honfitársaimra is igaz ez”.

Swales bízik benne, hogy Keir Starmer brit miniszterelnök jogi előéletének köszönhetően megérti ügyük részleteit, és arra jut, hogy a vadászok etnikai csoportot alkotnak. (via The Guardian)

Kiemelt videóink