Fejenként 100 ezret kapnak a határon túli iskolások a magyar kormánytól

ÉLET
augusztus 12., 10:30

A „Szülőföldön magyarul” program keretében a határon túli általános iskolásoknak, középiskolásoknak és egyetemi hallgatóknak, ahogy tavaly, úgy idén is fejenként 100 ezer forintos iskolakezdési támogatást oszt ki a magyar állam – írja az eduline. A támogatást a Bethlen Gábor Alapból fedezik.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Ahogy a cikk is említi, a Magyarország határain belül élők pedig annak örülhetnek, hogy „iskolakezdési támogatás” címszó alatt a szeptember elején esedékes családi pótlékot ilyenkor előbb, augusztus végén küldik ki.

A családi pótlék összege egyébként 2008 óta, vagyis 16 éve változatlan: egy gyerekre 12 200 forint, két gyerekre 13 300 forint gyerekenként, három vagy több gyerekre 16 ezer forint gyerekenként, tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyerekre pedig 23 300 forint.

Az eduline azt írja, hogy Ausztriában egyébként a 6-15 év közötti gyereket nevelő családok gyerekenként 100 eurós támogatást (közel 40 ezer forint) kapnak, ami automatikusan érkezik a szeptemberi, jóval magasabb összegű családi pótlékkal.

Kiemelt videóink