Hatalmas erdőtűz pusztít Athén közelében, a viharos szél miatt 25 méter magasra is felcsapnak a lángok

külföld
augusztus 12., 16:50

Több mint 670 tűzoltó, 17 repülőgép és 15 helikopter próbálja megfékezni a villámgyorsan terjedő erdőtüzet, amely Athén külvárosában és közelében pusztít. Vasilis Kikilias miniszter szerint rendkívül veszélyes tűzről van szó, amely több mint 20 órája pusztít – írja a The Guardian.

photo_camera Fotó: COSTAS BALTAS/Anadolu via AFP

Hétfő délelőttre már 11 falu és város evakuálását rendelték el a hatóságok, köztük az ókori Marathon települést is ki kellett üríteni. A polgármester szerint

„a település bibliai katasztrófa előtt áll”.

photo_camera Fotó: ANGELOS TZORTZINIS/AFP

A görög miniszterelnök az eset miatt megszakította krétai nyaralását, hogy Athénba visszatérve felügyelje a kialakult helyzetet.

A tűz Athéntól mintegy 32 kilométerre északkeletre fekvő Várnava környékén keletkezett, a tűzoltási munkákat pedig kezdettől fogva nagyon erős szél nehezíti, amely az előrejelzések szerint viharossá is válhat.

photo_camera Fotó: COSTAS BALTAS/Anadolu via AFP

A tűzoltóság szóvivője, Vassileios Vathrakogiannis szerint a széllökések miatt helyenként 25 méter magasra is felcsaptak a lángok. A meteorológusok szerint a következő napok kritikusak lesznek, mivel várhatóan nem enyhül majd az erős szél.

Kiemelt videóink