Kovács Gergely beül a fővárosi közgyűlésbe, de az szerinte egy éven belül feloszlik majd

POLITIKA
augusztus 12., 15:05

Kovács Gergely beül az októberben felálló új fővárosi közgyűlésbe. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) társelnöke a Válasz Online-nak adott interjújában azt mondta, hogy magánéleti okból döntött így.

Élettársa, egyben társelnök-társa, Döme Zsuzsanna ugyanis régóta szeretett volna vele együtt dolgozni. A kutyapárti frakcióban rajtuk kívül még Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester ül majd.

Kovács ugyanakkor nem túl optimista a testület működőképességével kapcsolatban. Szerinte a közgyűlés egy éven belül feloszlik majd.

Kovács Gergely
photo_camera Kovács Gergely Fotó: Bankó Gábor/444

A júniusi budapesti önkormányzati választást a Fidesz nyerte, kicsivel megelőzve a Tisza Pártot. Így mindkét frakció tízfős lesz. Rajtuk kívül a DK-MSZP-Párbeszéd formációnak 7, az MKKP-nak és a Vitézy Dávid-féle LMP-nek 3-3 képviselője lesz a testületben.

Mivel a Tisza Párt bejelentette, hogy sem a Fidesszel, sem a DK-MSZP-Párbeszéd formációval nem lép koalícióra, Karácsony Gergely főpolgármesternek nagyon nehéz dolga lesz, ha meg akarja építeni a határozatok elfogadásához szükséges 16 fős többséget.

Kiemelt videóink