Spanyolországba ment bevásárolni a NER

gazdaság
augusztus 12., 08:05

Üzletközpontot vásárolt a 130 ezer lakosú kasztíliai Leónban az Indotek, írja a cég közleménye nyomán az MTI. Az eddig az amerikai Blackstone Inc. alapkezelő vállalat által birtokolt Espacio León bevásárlóközpontot csaknem 50 millió euróért vették meg, átszámolva ez nagyjából 20 milliárd forintnak felel meg.

link Forrás

Az Indotek közleménye szerint a 2004-ben átadott, majd 2018-ban korszerűsített és felújított Espacio León évi 4,1 millió látogatót vonz, 112 üzlethelyisége, 36 914 négyzetméter bérbe adható területe van. A tranzakciót a spanyol Santander bank finanszírozza.

A közlemény szerint 1600 szobás spanyol tengerparti szállodaportfóliója mellett az Indotek Group spanyol érdekeltségei között kereskedelmi park, számos szupermarket, ipari ingatlanok találhatók. A vállalatcsoport emellett tavaly két plázát vásárolt Valenciában és Barcelonában.

Az Indotek annak a Jellinek Dánielnek az érdekeltsége, aki rendszeresen kerül üzleti kapcsolatba Tibocz Istvánnal: a Hotel Gellért, Sofitel, a volt Svábhegyi Nagyszálló épülete, valamint egy hatalmas belgrádi ingatlanportfólió is Jellinektől került Tiborczék érdekeltségébe (erről bővebben itt). Tavaly a magyarországi Auchanba annak csaknem felét megvéve szállt be Jellinek.

Frissítés cikkünk megjelenése után: az üzletember Tibocz-kapcsolatának egy erős szálát tárta fel a G7 tavaly nyáron: eszerint Jellinek cégbirodalmából 2019 és 2022 között több mint 27 milliárd forint folyt ki, és indult el a miniszterelnök családjának irányába, hogy végül Tiborcz legfontosabb cégéhez fusson be szinte hajszálpontosan ugyanez az összeg.

Kiemelt videóink