Idén sem lesz ott a Bajnokok Ligájában a Ferencváros

foci
augusztus 13., 21:58

Kétgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a magyar futballbajnoknak, miután a Bajnokok Ligája selejtezőjének odavágóján 2-0-ra kikapott a dán Midtjylland otthonában. A visszavágó hazai szemszögből kiválóan kezdődött, az összesen egy magyar játékossal, a kapus Dibusszal felálló zöld-fehérek nagyon nyomtak az elején, és a 17. percben Cissé révén meg is szerezték a vezetést.

Az első félidő folytatásában mindkét oldalon voltak helyzetek, újabb gól azonban csak a második játékrész elején született, azt a dánok lőtték az 50. percben. Kezdődhetett minden elölről, ám dominálni már nem tudtak a hazaiak, gól szerezni annyira sem – ehhez az ellenfél állt közelebb a végjátékban, volt kapufa is –, maradt a döntetlen, 3-1-es összesítéssel a Midtjylland ment tovább és játszhat a Slovannal a BL-főtábláért.

photo_camera Mohamed Ali Ben Romdhane, a Ferencváros és Ousmane Diao, a Midtjylland játékosa küzd a labdáért a Groupama Arénában, 2024. augusztus 13-án Fotó: Hegedüs Róbert/MTI/MTVA

A Ferencváros kupaszezonja ettől még nem fejeződött be, a csapat az Európa Liga selejtezőjében folytatja. Ennek extra pikantériája, hogy ellenfele a boszniai Borac és a zöld-fehéreket tavaly kiütő feröeri Klaksvík párharcának győztese lesz. Az első meccset a Klaksvík nyerte 2-1-re, a másodikat csütörtökön játsszák Banja Lukában.

Kiemelt videóink