3000 fontot gyűjtöttek össze egy londoni utcaseprőnek, hogy elmehessen nyaralni, de a munkáltatója majdnem szabotálta

külföld
augusztus 14., 18:28

Egy utazási iroda közbelépésének köszönhetően mehet el nyaralni az a londoni utcaseprő, akinek a közösség 3000 fontot gyűjtött össze, de az őt alkalmazó cég szabotálta volna annak elfogadását.

A 63 éves Paul Spiers a GoFundMe kampányán keresztül gyűjtötte össze a pénzt, hogy teljesülhessen az álma, és elmehessen nyaralni Portugáliába. A kampányt egy nő indította, akivel Spiers az utcán barátkozott össze: mindketten nagy Elvis-rajongók voltak, Spiers pedig gyakran hallgatta Elvis zenéjét munka közben. Spiers életében egyszer járt külföldön, akkor a bátyja fizette az utat. Spiers elmesélte a nőnek, hogy egy portugál útra gyűjt, a nő elindította a kampányt, a közösség pedig összefogott a férfi érdekében.

Csakhogy a Bromley önkormányzat alvállalkozója, a Veoila nevű cég nem engedte, hogy a pénzhez hozzájusson a férfi arra hivatkozva, hogy ezt az önkormányzattal kötött szerződése tiltja.

Egy utazási iroda azonban talált egy kiskaput, amivel Spiers mégis hozzájuthatott a pénzhez: versenyt hirdettek olyan feltételekkel, hogy Spiers biztosan nyerjen. A Veoila a pénz nyereményként való átvételét már nem tartotta problémásnak, így Spiers elutazhat Portugáliába. (BBC)

Kiemelt videóink