Letartóztatták az amerikai rendőrt, aki tavaly lelőtt egy terhes nőt

külföld
augusztus 14., 06:40

Vádat emeltek a rendőr ellen, aki tavaly augusztusban lelőtt egy terhes nőt Ohióban, írja a BBC. A 21 éves Ta'Kiya Young körülbelül 25 hetes terhes volt a halálakor, a lövöldözésben a magzat is meghalt.

Kedden a Columbus városában működő esküdtszék elegendő bizonyítékot talált arra, hogy vádat emeljen Connor Grubb, Blendon Township rendőrtisztje ellen gyilkosság, gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés miatt. Az esetről készült testkamerás videófelvételen látható, amint a rendőrök megpróbálják elkapni Youngot, mert állítólag alkoholt lopott egy élelmiszerboltból. A felvétel alapján a rendőr azután lőtt, hogy a nő felé hajtott autóval.

„Ha egy értelmes rendőrtiszt szemével nézzük, a bizonyítékok azt mutatják, hogy Grubb cselekedetei indokoltak voltak, a videofelvételek bizonyítják, hogy Grubb rendőrtisztet elütötte egy mozgó jármű” – mondták a rendőr ügyvédei.

A Young családját képviselő ügyvéd, Sean Walton a letartóztatást az igazságszolgáltatás ünnepélyes győzelmének és a rendőrségi magatartás, valamint az elszámoltathatóság sürgős reformja újabb jelképének nevezte. „A Ta'Kiya halálához vezető cselekedetek, a szükségtelen agresszió és a dermesztő, »engedelmeskedj vagy meghalsz« parancsok tisztán láthatók voltak” – mondta.

Kiemelt videóink