A Honvédelmi Minisztérium katonai stílusú realityt indít a TV2-n

belföld
augusztus 15., 17:42

Katonai stílusú csapatversenyen alapuló sport-realityt indít a TV2, A Kiképzés címmel a Magyar Honvédséggel együttműködésben - írja a Tények. A „vadonatúj, katonai stílusú sport-realityben” civilek versenyeznek, és a Magyar Honvédség (MH) állományából kiválasztott „négy Kiképző vezetésével” vesznek részt katonai jellegű megmérettetésekben. A TV2 már toboroz, az alsó korhatár 18, a felső 50.

A műsor célja, hogy „láttassa a Kiképzők emberi oldalát, illetve, hogy megmutassa, a különböző karakterű és hátterű civilek hogyan válnak igazi katonákká a műsor alatt”. A győztes csapat tagjai 20 millió forintot nyerhetnek, egy Gripen repülésen is részt vehetnek, ráadásul csatlakozhatnak a honvédség területvédelmi tartalékos állományához is.

photo_camera Szalay-Bobrovniczky Kristóf futás után Nemesgulácson. Forrás: Szalay-Bobrovniczky Kristóf/Facebook

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter azt mondta, büszkeséggel tölti el, hogy egy népszerű televíziós műfajt, a realtyt a honvédséggel együtt fejlesztette a TV2 katonai elemekre épülő csapatversennyé. Szerinte a nézők láthatják majd, hogy az MH technikailag és szemléletileg is 21. századi, NATO-kompatibilis haderő.

A Magyar Honvédség júniusban indította toborzókampányát „Szeretem, megvédem!” mottóval a területvédelmi ezredekbe. A tartalékosok a szerződés aláírásakor bruttó 150 ezer forint szerződéskötési díjat kapnak, és minden szolgálatban töltött év után bruttó 600 ezer forint rendelkezésre állási díjat, amit havi 50 ezer forintos kiutalásokban kapnak meg.

Kiemelt videóink