A fél internet lélegzet-visszafojtva figyeli az amerikai egyetemi lányszövetségek drámáit

ÉLET
augusztus 16., 20:07

Habos-babos, doktorszöszis, rózsaszín csillámfelhővel és barátság karkötőkkel eltakart, smúzolással és puccoskodással telített, vérre menő női verseny a férfiak szabályai szerint, az amerikai elit vezető pozícióinak majdani megszerzéséért. Ez az amerikai sorority kultúra (amerikai egyetemi lányszövetség) lényege.

Aki önszántából arra vállalkozik, hogy belép egy ilyen közegbe, annak a potenciális életre szóló barátságok és kapcsolatok mellett bizony több tízezer dolláros extra költséggel, óriási személyes áldozatokkal, illetve a szabad akarat és privát szféra csorbulásával is számolnia kell.

A sorority lét kevesek kiváltsága, amit nem osztogatnak csak úgy, főleg nem az Alabamai Egyetemen. Az, hogy az ember lánya részese lehessen a fent leírt jelenségnek, azon áll vagy bukik, hogy hogyan teljesít az augusztus 10. és 17. között esedékes Bama Rush néven elhíresült felvételi procedúrán. A #Bamarush-t 2021-ben fedezte fel magának a TikTok és azóta minden évben óriási érdeklődéssel követi több millió felhasználó augusztus végén ezt a megalomán, színes-szagos lázálmot.

link Forrás

Első ránézésre nincsen semmi egetrengető abban, hogy fiatal, szőke amerikai lányok teljes puccban outfiteket próbálgatnak, és végigvideózzák egy teljes napjukat, miközben látszólag semmi nem történik. Az embert akkor szippantja be a Rushtok, amikor először kerül szembe az észak-koreai pompomlány csapatot meghazudtoló szinkronban és lelkesedéssel előadott üdvözlő kántálással.

link Forrás

De miért kellett 2021-ig várni arra, hogy az alapjáraton eléggé titkos és sokszor kiszámíthatatlan folyamat globálisan ismertté váljon?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.