Az elemzők elemzője, Simonka György szerint a Tisza Párt már nem erősödik, de a Fidesz gyengülni fog, és a végén valamelyikük nyeri a meccset

POLITIKA
augusztus 16., 06:46

Interjút adott csütörtök este az ATV-nek Simonka György volt fideszes országgyűlési képviselő, aki nemrég jelentette be, hogy független jelöltként kíván indulni a 2026-os országgyűlési választásokon. Állítása szerint azért, mert függetlenként jobban tudja majd képviselni Dél-Békés érdekeit.

Az ATV-nek elmondta: szerinte mindenképp meg fogja tudni nyerni a választást, ugyanis „mind a Tisza Párt, mind a Fidesz, mind pedig a DK pártpolitizálnak, nem is tudnak ettől eltérni... én pedig egyetlen egy dolgot fogok kérni az emberektől, hogy arra szavazzanak, hogy én Dél-Békést, a körzetünket képviseljem, ne pedig a pártpolitikát”.

Simonka a műsorban elmondta, hogy még midig tagja a Fidesznek, de „[a]bban a pillanatban megszűnik a tagságom, amikor elindulok valamelyik Fidesszel szemben.”

Az esélyeket is felvázolta: szerinte 2026-ban ki-ki meccs várható a Fidesz és a Tisza Párt között.

„A Tisza Párt már nem fog erősödni, de a Fidesz még sokat fog gyengülni, és valamelyikük meg fogja nyerni a választást” – fogalmazott.

Ő a maga észéről azokkal a pártokkal fog együttműködni, akik valódi támogatást nyújtanak Dél-Békésnek, kivéve a Demokratikus Koalíciót, akikkel szerinte senki nem akar majd a jövőben együtt dolgozni. Simonka elmondása szerint ő azt a pártot fogja támogatni, amelyiknek a választók nagyobb bizalmat szavaznak.

Így tehát „ha a Tisza Párt fog nyerni, és felkérnek, és segítségre van szükség, akkor nekik fogok segíteni” - összegzett a politikus.

photo_camera Simonka György uborkát kovászol az uborkaszezonban.
Fotó: Simonka György/Facebook

Ejtett még néhány szót a közte és Lázár János közt húzódó konfliktusról is. Simonka szerint Lázár indította el az ellene zajló büntetőügyet, méghozzá bosszúból, mert korábban sokszor lépett a tyúkszemére. Például akkor, amikor megpróbálta megakadályozni, hogy Lázáré legyen a mezőhegyesi ménesbirtok. Lázár pedig visszavágott, és „utasításokat adott az ügyészségnek” Simonka ügyében. Sőt, állítása szerint az építési és közlekedési miniszter egyszer azt mondta neki:

ha az útjába áll, elvágja a torkát.

FRISSÍTÉS 12:30

Ez utóbbi kijelentésre reagált Lázár János mai sajtótájékoztatóján, ahol cáfolta, hogy ilyet mondott volna Simonkának. A Telex beszámolója szerint a miniszter úgy fogalmazott:

„Biztosan nem mondtam ilyet, az is bizonyíték erre, hogy amit ígérek, azt meg szoktam csinálni. Mindenki ismer az országban. Fideszes körökben és Békésben nagy társadalmi igény lenne erre, de nem tudom ezt kielégíteni. Bukott bűnöző politikusok kommentjeivel nem foglalkozom.”

Kiemelt videóink