Békét szeretnénk, szóval erős és modern hadsereget építünk, nyugtatott meg mindenkit a Honvédelmi Minisztérium államtitkára

béke
augusztus 16., 13:16

„Erős és modern hadsereget építünk”, amely alkalmas arra, hogy „megvédjük értékeinket, családjainkat”, jelentette ki pénteken Székesfehérváron Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára.

photo_camera Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára
Fotó: Németh Dániel/444

Az eseményen, amely a HM és a Kodolányi János Egyetem közötti megállapodás aláírása alkalmából tartottak, Vargha úgy fogalmazott:

erős hadsereget „építünk, hiszen békét szeretnénk a világ minden táján”.

Ennek érdekében jött létre az együttműködés megállapodás is, ami kiterjed többek közt a képzés, a toborzás és az innováció területére is, magyarázta a HM parlamenti államtitkára.

Vízi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem megbízott rektora arról beszélt, hogy kötelezik őket a város katonai hagyományai, ezért támogatják a honvédséget békefenntartó törekvéseiben.

A megállapodás értelmében diplomás betegápoló és történelem mesterképzés indul az egyetemen, közös kutatásokat folytatnak, konferenciákat szerveznek majd - jelentette be a megbízott rektor.

Kiemelt videóink