Ismét baleset érte a Nemzeti Színház csapatát, egy díszletező munkás sérült meg

baleset
augusztus 17., 10:08

A tavaly novemberi baleset után most újabb szerencsétlenség történt. Hétfő délelőtt Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Ház parkolójában a szemtanúk arra figyeltek fel, hogy mentők érkeznek a helyszínre, majd lezárják a főutcáról nyíló parkolót, írja a Magyar Narancs.

Helyi források arról számoltak be a lapnak, hogy a parkolóban több, „Nemzeti Színház” feliratú gépjármű, nagyobb és kisebb teherautó, valamint mikrobusz állt. A kedden esti, Gyulai Várszínház nyári programsorozata keretében bemutatásra kerülő Örkény István Macskajáték című művének a díszleteit pakolhatták, amikor a baleset történt. Az egyik szemtanú szerint egy több száz kilós vascső eshetett egy munkás lábára, míg egy másikuk azt mondta, úgy látta, hogy a mentőbe tett férfi nem volt eszméleténél.

Győrfi Pál az OMSZ kommunikációs vezetője a Narancsnak annyit árult el, hogy egy férfit végtagsérülés miatt szállítottak kórházba. Az esetre reagált Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója is, aki elismerte, hogy hétfő délelőtt az Erkel Ferenc Művelődési Ház parkolójában, a Nemzeti Színház kamionjában, a budapesti teátrum egyik díszletező munkásának lábára esett néhány súlyos díszletelem. Információi szerint mindez nagy fájdalmat okozott a férfinak, de eszméletét nem vesztette el. A sérülés konkrét jellegéről és a gyógyulás folyamatáról nem tudott érdemi tájékoztatás adni.

Tavaly novemberben a Rómeó és Júlia előadását kellett egy baleset miatt megszakítani, ennek során két színész megsérült, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót a mentősök kórházba szállították. Az RTL Híradó megtudta, mindkettőjüket meg kellett műteni, miután négy métert zuhantak a díszlet vastraverzéről. A díszletről a darab honlapján lehet látni képeket és videókat.

Vidnyánszky Attila igazgató bejelentette, hogy a baleset miatt benyújtja a lemondását, de Csák János kulturális miniszter nem fogadta el azt.

Kiemelt videóink