Simonka György szerint Lázár János kimondottan rossz ember

POLITIKA
augusztus 17., 08:38

Vádalkut ajánlott az ügyészség Simonka György korábbi fideszes országgyűlési képviselőnek, amennyiben beszél a pártban zajló visszaélésekről, nem lesz belőle vádlott – ezt a Népszavának adott interjújában állította a volt képviselő. Azt mondta, hogy ő ezt elutasította. A Fidesz központjában ugyanis arra biztatták, hogy ne beszéljen, tartson ki, és ne hazudjon csak annak érdekében, hogy megússzon valamit. Állítása szerint az ügyhöz semmi köze sem a Fidesznek, sem a kormánynak, egy saját vállalkozását érintő dologról van szó.

Simonka úgy véli, a bíróságokig nem ér el a Fidesz keze, az ügyészséget viszont tudja befolyásolni. Arról írni is szeretne egy könyvet, „ha addig nem teszik el láb alól”, hogy a vádalkut ajánló ügyész milyen „huncutságokat” mondott neki.

Simonka György a bíróságon 2020 elején
photo_camera Simonka György a bíróságon 2020 elején

Magyar Péterről azt mondta, bár neki nem szimpatikus, amiket mond vagy ír, azokat alá lehet támasztani, az mind igaz. A Fidesz értékrendjével továbbra is egyetért, nem távolodott el a pártjától, de egyes vezetőkkel van problémája, erre példaként Lázár Jánost említette, akit kimondottan rossz embernek tart. A miniszterelnök egy egyeztetésen azt mondta a mezőhegyesi földekkel kapcsolatban, hogy azokat a gazdáknak kell adni, távozáskor azonban Lázár János megfenyegette, hogy elvágja a torkát, ha az útjába áll. „Én erre úgy feleltem, hogy öt perccel ezelőtt mondta a miniszterelnök, hogy mit kell tennünk, neked vele van vitád, ha nem tetszik, menjél vissza és mondd el neki. Erre mi történt? Kiosztották a földeket, és aztán Lázár János visszavette őket. Ilyen nem történt az országban sehol” – mesélte.

Beszélt arról is, hogy újra parlamenti képviselő akar lenni, és el fog mondani dolgokat, de nem azért, hogy lejárassa a Fideszt, hanem hogy tisztába tegye, amit kell. Szerinte 2026-ban a Tisza Párt és a Fidesz között ki-ki meccsen fog eldőlni a parlamenti választás. Neki mindegy, melyikük győz, segíteni azt a pártot fogja, amelyik a legtöbbet adja Dél-Békésnek.

A Békés vármegyei Pusztaottlaka megválasztott polgármestere ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy, 1,4 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emeltek vádat. A júniusi önkormányzati választáson az „Újítsuk meg Pusztaottlakát” mozgalom tagjaként indult, és fölényesen nyert ellenfeleivel szemben. Simonka 116 szavazattal újra polgármester lesz, míg ellenfelei csak 25 és 27 szavazatot kaptak.

Kiemelt videóink