Felszállt a füst: szállhat a füst, mert megtartják a tűzijátékot

ünnep
augusztus 20., 19:17
Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án.
photo_camera Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án. Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

A zápor/zivatar lehetősége miatt egész nap kérdéses volt, hogy meg tudják-e tartani az augusztus 20-i tűzijátékot. Az operatív törzs egész délután arról tanácskozott, hogy megtartható-e az ünnepség. Először 15 órára ígértek döntést, majd azt mondták, óránként mérlegelik a helyzetet.

Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője 19 óra után bejelentette a döntést:

„Az operatív törzs egész nap intenzíven figyelemmel kísérte és óránként értékelte az időjárással kapcsolatos fejleményeket. A jelenlegi előrejelzés és tudásunk szerint szerint Budapest felett az esti órákban az időjárás kedvezően alakul, így a tervezett időpontban, 21 órakor megtartható a Szent István-napi ünnepi tűzijáték.

Amennyiben váratlanul kedvezőtlen változás lesz az időjárásban, az operatív törzs azonnal be tud avatkozni, valamint haladéktalanul tájékoztatást ad. Számunkra az emberek biztonsága a legfontosabb!”

Kiemelt videóink