Kovács Zoltán: Óránként dönt az operatív törzs arról, hogy megrendezik-e a tűzijátékot

időjárás
augusztus 20., 15:11

Mostantól óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről – jelentette be Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője az M1-en.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára
photo_camera Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt mondta: időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések szerint valószínű záporok, zivatarok kialakulása, de közben egyelőre süt a nap, és a programokat zavartalanul meg tudták tartani.

Nem látjuk még pontosan előre az estét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy óránként értékeljük a helyzetet, az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva, folyamatosan értesítjük az embereket a fejleményekről – mondta.

Már hétfő este eldöntötték, hogy az eső miatt aznap döntenek majd a tűzijáték megrendezéséről.

Frissítés: Öt óra után Kovács Zoltán azt írta: „Az előzetes jelzéseknek megfelelően a HungaroMet kiadta a riasztást, hamarosan heves zápor-zivatar várható a fővárosban. Kérünk mindenkit, hogy vegye komolyan az értesítéseket és a figyelmeztetéseket, szükség esetén húzódjon biztonságos helyre. Az esti időjárással kapcsolatban több kérdőjel van még, így a tűzijáték megtartásáról vagy elhalasztásáról később adunk tájékoztatást.” (MTI)

Kiemelt videóink