Hadházy Ákos nem talált palóc hagyományokat az interaktív palóc hagyományokat bemutató nógrádmegyeri háznál

vidék
augusztus 21., 15:05

Hadházy Ákos – aki már többször számolt be EU-s támogatások korrupciógyanús elköltéséről – ezúttal Nógrádmegyernél tekintett meg egy interaktív palóc hagyományokat bemutató házat.

link Forrás

A független parlamenti képviselő ottjártakor a Nógrádmegyertől több kilométerre, a polgármester birtokán, a polgármester civil szervezete által nyert 150 millió forintos EU-s pályázatból megvalósult(?) interaktív hagyományokat nem találta.

Hadházy szerint a zárt épületbe kívülről belesve is jól látszott, hogy nincs ott semmiféfe palóc hagyomány, csak egy jó kis rendezvényterem. „Amikor felhívtam őket, arra hivatkoztak , hogy »épp rendezvény volt« náluk, »ezért el vannak pakolva a palóc edények és a palóc ruhák«” – írta Hadházy.

A képviselő sehol, így a pályázat hivatalos oldalán sem látott képeket a palóc tárgyakról, viszont az alábbiakat idézte a pályázat hivatalos leírásából:

  • „Az 55 colos monitorok lehetővé teszik, hogy a vadászati hagyományok videó formájában bemutatásra kerüljenek, valamint hogy a helyi idősebb lakosok elmeséljék fiatalkori emlékeiket, tapasztalataikat, valamint a térség történetének alakulását, a helyi történetek és legendák árnyékában.”
  • „A megfelelő hangosítási rendszer az interaktív készülékek elválaszthatatlan része, plusz lehetőséget ad a régi palóc hangereszek bemutatására.”
  • „A modern eszközök által az érettebb, technikai beállítottságú célcsoport igényei kerülnek kielégítésre, viszont a Palóc ruhák, és tárgyak kipróbálása által az idősebb és fiatalabb korosztály is kitudja interaktív igényét elégíteni a bemutatóház keretein belül.”

Az mfor.hu 2020 őszén írt arról, hogy a polgármesteri birtok 5 millió forint közpénzt kapott a vendégházára.

Az idei önkormányzati választáson a különösen hátrányos helyzetű falu – ahol Győzike öccse is meg szerette volna mérettetni magát – végül leváltotta az 1990 óta regnáló polgármestert. Verbói Gábor József 2018-ban ünnepelte a 60. születésnapját, az alkalomból a képviselőtestület előterjesztésére elsőként kapta meg a frissen alapított Nógrádmegyer Díszpolgára címet.

Kiemelt videóink