Imane Helif feljelentése óta 27 Twitter-posztot törölt J. K. Rowling

külföld
augusztus 21., 13:27

Az olimpia után a francia hatóságokhoz nyújtott be online zaklatás (cyberbullying) miatt büntetőfeljelentést az algériai bokszoló, Imane Helif, a feljelentésben szerepelt J. K. Rowling és Elon Musk neve is.

JK Rowling 2019 decemberében a New York Hilton Midtown épületében
photo_camera JK Rowling 2019 decemberében a New York Hilton Midtown épületében Fotó: Dia Dipasupil/AFP

A Meduza írt arról, hogy J.K. Rowling 27 bejegyzését törölte az X - korábbi Twitter - közösségi oldalról. Az írónő augusztus 7-e óta nem is posztolt semmit.

Helif meccseit a párizsi olimpia alatt végig hatalmas figyelem övezte, főként miután 46 másodperc alatt győzte le az olasz Angela Carinit, aki a testi épségét féltve adta fel a küzdelmet. Ezután lángoltak fel a viták Helif és a tajvani Lin Yu-ting nemével kapcsolatban, felidézve, hogy korábban az oroszok által vezetett Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) mindkettőjüket eltiltotta a magas tesztoszteronszint miatt.

Imane Helif
photo_camera Imane Helif Fotó: MOHD RASFAN/AFP

Rowling posztolt egy fotót a síró Cariniről és a mellette álló Helifről. A kép mellé azt írta: „egy nőgyűlölő sportintézmény által védett férfi vigyora, aki élvezi annak a nőnek a nyomorúságát, akit épp most ütött fejbe, és akinek az álmait épp most törte össze”.

Az XY kromoszómájú női bokszolókról ebben a cikkben írtunk szakértőket megkérdezve.

Kiemelt videóink