Bocsánatot kérne az olasz bokszoló, aki 46 másodperc után feladta a meccset Imane Helif ellen

sport
augusztus 02., 18:06

Angela Carini olasz bokszoló helyesnek tartja, hogy hamar feladta a meccset az olimpián Imane Helif ellen, azt viszont sajnálja, hogy utána rosszul kezelte a helyzetet, és nem fogott vele kezet.

„Valójában nem ezt akartam tenni. Szeretnék tőle, és mindenki mástól bocsánatot kérni. Dühös voltam, mert füstbe ment az olimpiám.”

Helifet a magas tesztoszteronszintje miatt tavaly eltiltotta a női versenyektől az Oroszország által vezetett Nemzetközi Ökölvívó Szövetség, azonban a NOB megvédte a versenyzési jogát. (A Lakmusz megnézte, mit lehet tudni a vitatott döntés részleteiről.) Mark Adams, a NOB szóvivője azt mondta, az algériai bokszoló nőként született, nőként élte az életét, nőként bokszolt, női útlevele van.

Carini most azt mondta, tiszteletben tartja a NOB döntését, csütörtökön viszont arra hivatkozva adta fel 46 másodperc után a mérkőzést, hogy veszélyben érzi a testi épségét. Néhány ütés után felmerült benne, hogy még az orra is eltört.

link Forrás

Az interszexuálisnak tartott Helif szombaton küzd meg a Hámori Lucával, a MOB pedig közölte, folyamatosan vizsgálják, hogy milyen eszközökkel tudnak élni a magyar bokszoló tisztességes versenyhez fűződő jogainak védelmében. Hámori azt üzente, „ha fiú, ha lány, le akarja győzni” Helifet.

(BBC)

Kiemelt videóink