Pár nap alatt két polgármesteri hivatalba is betörtek Simon Miklós fideszes képviselő körzetében

bűnügy
augusztus 21., 16:57

Betörtek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Geszteréd polgármesteri hivatalába – írja a 24, ami szerint a bűncselekmény nyomait a közigazgatási szünet és a hosszú hétvége után reggel munkába menet az önkormányzat dolgozói fedezték fel. Az 1600 fős Geszteréd polgármestere az elmúlt két ciklusban a fideszes Szabó József volt, de júniusban a független Urbin Zoltán legyőzte.

A honfoglaló Ond vezér faszobra az Aranyszablya Emlékhelyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Geszteréd közelében az avatása napján, 2020. augusztus 22-én.
photo_camera A honfoglaló Ond vezér faszobra az Aranyszablya Emlékhelyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Geszteréd közelében az avatása napján, 2020. augusztus 22-én. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Geszteréd a fideszes Simon Miklós országgyűlési képviselő választókörzetéhez tartozik. Az előző hétvégén Nyírbogáton is hasonló eset történt, és az a település is Simon körzetében van, sőt a kirabolt önkormányzatot az ő felesége, Rizsák Ildikó vezeti. Hadházy Ákos ellenzéki képviselő akkor azt írta, hogy bár Rizsák Ildikó nem adott ki információt arról, mit vittek el a betörők, úgy tudja, „a teljes páncélszekrény megugorhatott, benne »fontos iratokkal«”.

Kiemelt videóink