Jannik Sinner a doppingbotrányáról: Semmi rosszat sem csináltam

sport
augusztus 24., 11:07

Jannik Sinner először tartott sajtótájékoztatót doppingbotránya után. Bár a világranglistát vezető olasz teniszező doppingtesztje márciusban kétszer is pozitív lett, az eltiltást megúszta, miután elfogadták védekezését, miszerint az anabolikus szteroid véletlenül, gyúrója kezelése során került a szervezetébe.

Sinner a hétfőn kezdődő US Open előtt válaszolt az újságírói kérdésekre. Azt mondta, a kialakult helyzet „nem volt ideális” közvetlenül egy Grand Slam-torna előtt. De végig tudta, hogy „semmi rosszat sem csinált”.

Örül, hogy véget ért a vizsgálat. Azt mondta, megkönnyebbülés számára a döntés, mert nagyon hosszú volt a folyamat, és hónapokig kellett az üggyel foglalkoznia. Azt mondta, azért nem hozta nyilvánosságra korábban az ellene folyó vizsgálatot, mert voltak időpontok, amiket tiszteletben kellett tartania.

Jannik Sinner
photo_camera Jannik Sinner Fotó: JAMIE SQUIRE/Getty Images via AFP

Sinner a döntés után kirúgta gyúróját, Giacomo Naldit és erőnléti edzőjét, Umberto Ferrarát. A teniszező rájuk alapozta védekezését, ami szerint Naldi megvágta az ujját, és a sebet Ferrara tanácsára egy olyan spray-vel kezelte, amiről nem tudta, hogy klosztebolt is tartalmaz. Az anabolikus szteroid így a masszírozások alatt kerülhetett be Sinner szervezetébe.

Sinner a két szakember kirúgásáról azt mondta, hogy azért vált meg tőlük, mert hibáik miatt már nem bízott meg bennük.

Sinner első kiemeltként kedden az amerikai Mackenzie McDonald ellen játssza első meccsét a US Openen. Doppingbotrányáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet visszanézni:

link Forrás
Kiemelt videóink