Sietve vették le Deutsch Pétert az atlétikai vb szervezéséről, de ettől még jár a lovagkereszt a honvédelmi minisztertől

POLITIKA
augusztus 24., 07:01

Négy ember dandártábornokká, két embert pedig vezérőrnaggyá léptetett elő Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter augusztus 20-án, mielőtt átadta volna a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) vezérigazgatójának, Deutsch Péternek, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő testvérének.

A kitüntetésről a HM nem kommunikált külön (szemben azzal, hogy más minisztériumok részletesen felsorolták a díjazottjaikat), így az indoklásnál is csak abból lehet kiindulni, amit a Magyar Atlétikai Szövetség tett közzé.

Ők azt írták, „Deutsch Péternek eredményes edzői és sportolói pályafutása, valamint az MTK fejlesztése mellett számos jelentős sportlétesítmény megújításában is példaértékű sportmenedzseri tevékenysége,

különösen a 2023. évi budapesti atlétikai világbajnokság előkészítésében és lebonyolításában vállalt szerepe elismeréseként

2024. augusztus 20-a alkalmából Magyarország köztársasági elnöke Magyarország Honvédelmi miniszterének javaslatára a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozatát adományozta.”

Ugyanez szerepel a csütörtök éjjel megjelent Magyar Közlönyben is. Csakhogy ezzel az indoklással van egy kis gond.

Az atlétikai világbajnokság lebonyolítására 2020 szeptemberében hozták létre a Budapest 2023 Atlétikai Nonprofit Zrt.-t, amelyet kezdetben valóban Deutsch Péter, a MASZ stratégiai igazgatója és az MTK ügyvezető elnöke vezetett.

Két év múlva azonban – vagyis a vb előtt egy évvel – leváltották, a vezérigazgató pedig a közmédiától távozott Németh Balázs lett.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.