Izrael légitámadást indított libanoni célpontok ellen, a Hezbollah több száz rakétát indított a másik irányba

külföld
augusztus 25., 07:33

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közölte, hogy az éjszaka csapásokat mért Libanon területére. A hadsereg szóvivője, Daniel Hagari azt mondta, az izraeli erők önvédelemből támadtak.

A leirat szerint ezen a képen a Hezbollah egyik drónja robban fel, miután egy izraeli vadászgép elfogta vasárnap reggel az észak-izraeli légtérben.
photo_camera A leirat szerint ezen a képen a Hezbollah egyik drónja robban fel, miután egy izraeli vadászgép elfogta vasárnap reggel az észak-izraeli légtérben. Fotó: JALAA MAREY/AFP

Eközben a Hezbollah is rakétákat és támadó drónokat indított észak-izraeli célpontok ellen. A libanoni központú terrorszervezet közlése szerint 320 rakétát lőttek ki Izrael felé, amellyel 11 katonai létesítményt vettek célba. Az IDF 150 támadásról számolt be Libanon irányából.

link Forrás

A közösségi felületeken már terjednek különböző videók libanoni célpontokat ért becsapódásokról. Aki közzétette ezt a felvételt, azt állítja a Bekaa-völgy egyik fegyverraktára látható rajta, amit izraeli csapás ért. Azt is írja, Libanonban két napja nincs áram.

link Forrás

A Hezbollah azt mondta, ez a támadása „első fázisa” és mindez válasz Fuad Sukur július végi meggyilkolására. Sukurt, a Hezbollah alapítóját, annak katonai vezetőjét Bejrútban érte a halál egy izraeli légicsapás következtében. Az IDF ugyanis őt tartotta felelősnek a Golán-fennsík ellen elkövetett július 27-i támadásért, amelyben 12 gyerek vesztette életét, amikor a Libanonból indított rakéták egy focipályára csapódtak be.

(BBC, Guardian)

Kiemelt videóink