Közel 8 milliárd forintért árverezték el a legendás baseballjátékos, Babe Ruth mezét

sport
augusztus 26., 07:45

Rekordáron, átszámítva közel 8 milliárd forintért kelt el az egy texasi aukciós ház árverésén az a mez, amit a legendás baseballjátékos, Babe Ruth viselt, írja az MTI.

photo_camera Babe Ruth Fotó: ROY DEL RUTH PRODUCTIONS/Collection ChristopheL via AFP

A mezt az 1932-es bajnokság (World Series) döntőjének utolsó előtti mérkőzésén viselte. A meccset az ő hazafutásának köszönhetően nyerte meg csapata, a New York Yankees. Ruth 1914 és 1935 között 22 szezont játszott az amerikai profi bajnokságban, a Major League Baseball-ban, és ezalatt 714 hazafutást ért el.

A Dallasi Heritage Auctions aukciós házban tartott árverésen a sportmezre mintegy hat órán keresztül licitáltak. Chris Ivy, az árverési cég illetékese a licit megkezdése előtt úgy nyilatkozott, hogy a Babe Ruth-mez minden idők legjelentősebb sport emléktárgya, ami aukción kelt el.

A 24,12 millió dolláros leütési ár csaknem kétszerese az aukciós ház 2022-es rekordjának, amikor 12,6 millió dollárért kelt el 1952-ből egy baseball-kártya, ami a New York Yankees játékosát, Mickey Mantle-t ábrázolja újoncként. A vasárnapi aukción értékesített baseball-mez legutóbb 2005-ben cserélt gazdát, akkor 940 ezer dollárért kelt el szintén a Dallasban működő aukciós ház árverésén.

Kiemelt videóink