Meghalt Sven-Göran Eriksson svéd futballedző

sport
augusztus 26., 13:40

76 éves korában hasnyálmirigyrákban meghalt Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott első nem angol nemzetiségű szövetségi kapitánya, írja a BBC.

photo_camera Fotó: DOMENICO CIPPITELLI/NurPhoto via AFP

Eriksson januárban azt mondta, hogy legfeljebb egy éve van hátra, miután rákot diagnosztizáltak nála. Életéről nemrég dokumentumfilm készült, amiben elköszönt a szurkolóktól. „Jó életem volt. Azt hiszem, mindannyian félünk a naptól, amikor meghalunk, de az élet a halállal végződik. Meg kell tanulni elfogadni ezt a tényt. (...) Tudom, hogy az élet nem tart örökké, rendben vagyok. Remélhetőleg a végén az emberek azt mondják majd, igen, jó ember voltam, bár tudom, lesz, aki máshogy gondolja. Bízom benne, pozitív kisugárzású emberként emlékeznek majd rám. Ne sajnálkozzatok, mosolyogjatok! Köszönök mindent, edzőknek, játékosoknak, a közönségnek − fantasztikus volt. Vigyázzatok magatokra és az életetekre! Éljetek! Viszlát.”

A svéd edző 2001 és 2006 között öt éven át, két vébén és egy Eb-n irányította az angolokat, negyeddöntőig vitte őket. Ezen kívül 12 klubnál dolgozott, köztük a Manchester Citynél, a Leicester Citynél, az AS Románál és a Laziónál, összesen 18 trófeát nyert. Volt szó arról is, hogy a magyar válogatott szövetségi-kapitánya lehet, ez azonban nem jött össze.

Kiemelt videóink