Tényleg dróntámadások érhették a kurszki atomerőművet

külföld
augusztus 27., 20:07

Fennáll a nukleáris incidens veszélye a kurszki atomerőműnél - jelentette ki a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója. Rafael Grossi kedden járt a létesítményben, és utána arról beszélt a sajtónak, hogy az erőmű megtekintése során dróntámadások nyomait látta.

„Egészében véve az a tény, hogy az atomerőműtől néhány kilométerre harci cselekmények zajlanak, nagy aggályokat, nyugtalanságot kelt a biztonsági rendszerrel kapcsolatban”

- tette hozzá Grossi.

Putyin csütörtökön jelentette be, hogy Ukrajna megkísérelt dróncsapást mérni a kurszki atomerőműre, Grossi most az orosz elnök meghívására ment a helyszínre, fogadta az orosz külügyminiszter-helyettes is.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója szerint összességében azt tapasztalta, hogy a kurszki erőmű „a normálishoz nagyon közeli üzemmódban működik”, de az, hogy az atomerőműtől néhány kilométerre harci cselekmények zajlanak, komoly aggályokat kelt a biztonsági rendszerrel kapcsolatban. Grossi a jövő héten Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozni szeretne.

Kiemelt videóink