Amire 248 napja vártál: újra itt vannak a Helytállás Szobrai

ÉLET
augusztus 28., 13:06

Vagyis pontosabban egy szép, méretes példány, de joggal hihetjük, hogy csak egy első fecske:

photo_camera Fotó: Olvasónk

Az ízléses konténertalapzatra állított, félfekvő helyzetében kitartást és elesettséget egyszerre sugározni képes műalkotás az alján meghagyott furnértalapzatnak köszönhetően az újrahasznosíthatóság időszerűségét is hirdeti: ha valakinek megtetszik, bármikor felállíthatja saját használatra. Tulajdonképpen nincs is rossz állapotban, tűlevelei zöldről rozsdabarnára váltottak, ez azonban csupán patinát kölcsönöz a remekműnek, értékét bizonyosan nem csorbítja.

Rossz hír azoknak, akik már rohannának is érte, hogy saját otthonukba hurcolják az öntörvényű, az idő vasfogának kecsesen ellenálló példányt, hogy a Helytállás Szobrát szpottoló olvasónk, Szilvi csak annyit írt tartózkodási helyéről:

„vidék, ennyi legyen elég:)”

Vallomás

Hozzá kell azonban tenni töredelmesen, hogy nem ez az első Helytállás Szobra, amelynek képe eljutott a 444-hez. Sasszemű olvasóink közt volt olyan, aki már MÁRCIUSBAN küldött észlelést, ezt a versenyzőt azonban az idő koraiságára való tekintettel még diszkvalifikáltuk, egy normális háztartásban simán kihúzza egy karácsonyfa márciusig.

Jöttek aztán képek a tavasz végén, nyár elején is, de egyes szőrösszívű szerkesztők szerint (direkt nem írok neveket!) ők sem voltak igazán helytálló példányok - hovatovább tavaly már június 23-án olyan mű született a témában, hogy azóta is hivatkozási alap jobb körökben.

A múlton való kesergés helyett tekintsünk azonban a fényes jövőbe! 2024-ben sem hagyjuk magukra a kidobott karácsonyfákat, szóval íme egy, amit augusztus elsején a Batthyány térnél talált Dudi, ez is pofás kis darab. Külön pluszpont jár a csodás háttérért, illetve a megrogyó karácsonyfa és a hőségben kiégett gyep közti kontraszt hatásos megragadásáért.

photo_camera Fotó: Olvasónk

Ja, és csak a miheztartás végett: csekély 119 nap van hátra karácsonyig! Hajrá karácsonyfák, hajrá magyarok!

Kiemelt videóink