Volt fideszes polgármesterjelöltet neveztek ki iskolaigazgatónak Jászapátiban

belföld
augusztus 28., 11:03

Egy volt fideszes polgármesterjelöltet neveztek ki iskolaigazatónak Jászapátiban, az indoklás nélkül kirúgott igazgató helyére, írta a Népszava.

Mészárosné Vas Márta 2019-ben és 2024-ben is a Fidesz színeiben indult Jánoshidán a polgármester-választáson, de mindkétszer bőven alulmaradt a független jelölttel Eszes Bélával szemben.

A sikertelen politikusi karrier mellett Mészárosné a Jászberényi Tankerületi Központ vezetője volt, azonban július 17-én lemondott a pozíciójáról. Három héttel később a Belügyminisztérium indoklás nélkül felmentette Tavasz Ferencet a Jászapáti Általános Iskola igazgatóját. A tantestület és az iskolai közösség által támogatott igazgató így nem maradhatott a megbízatása végéig.

Amint lejárt Mészárosné felmondási ideje, a tankerületi központ azonnal igazgatóhelyettessé nevezte ki a jászapáti iskolában. Ez azért volt szükséges, mert az iskolaigazgatói pályázatot évente kétszer, a tavaszi és az őszi eljárási időszakban lehet benyújtani, és ameddig nincsen nyertes pályázó, addig az igazgatóhelyettes vezeti az intézményt.

Szerző: Szántó Dániel

Kiemelt videóink