Donald Trump támogatja a marihuána rekreációs célú használatának legalizálását Floridában

külföld
augusztus 31., 20:54

Donald Trump republikánus elnökjelölt a közösségi oldalán kiállt az alkotmánymódosítási javaslat mellett, ami legalizálná a marihuána rekreációs célú használatát Florida államban, írja a Guardian.

photo_camera Fotó: MICHAEL CIAGLO/Getty Images via AFP

Szombati bejegyzésében Trump arról írt, hogy a kis mennyiségű marihuána használata legalizálva lesz a felnőttek számára, akár tetszik az embereknek, akár nem. „Nincs értelme életeket tönkretenni és az adófizetők dollárjait pazarolni arra, hogy felnőtteket tartóztassunk le, akiknél kis mennyiség van belőle”. A republikánus elnökjelölt ugyanakkor felszólította az állam törvényhozóit, hogy vezessenek be olyan szabályozást, ami megtiltaná a marihuána használatát a közterületeken, „hogy ne érezzük a szagát mindenhol, ahová megyünk”.

Trump floridai lakosként novemberben szavazhat a módosításról, ami lehetővé tenné a 21 év felettiek számára, hogy legálisan, orvosi kártya nélkül vásároljanak és fogyasszanak marihuánát. A termesztés ugyanakkor továbbra is tilos lenne, egy embernék maximum 3 uncia, átszámítva körülbelül 85 gramm lehetne.

Trump bejegyzése szöges ellentétben áll azzal, amit a republikánus floridai kormányzó, Ron DeSantis képviselt, aki többször is elítélte a javaslatot, mondván, az emberek „képesek lennének 20 jointot bevinni egy általános iskolába”. A legtöbb amerikai államban ma már engedélyezett a marihuána orvosi vagy rekreációs célú fogyasztása, Florida mellett Dél- és Észak-Dakotában is novemberben döntenek a legalizálásról.

Kiemelt videóink