Késsel támadtak egy busz utasaira Németországban, hatan megsérültek

külföld
augusztus 31., 13:58

Letartóztattak egy 32 éves nőt, miután hat ember megsérült egy késes támadásban egy fesztiválra tartó buszon Németországban. A hatóságok szerint semmilyen bizonyíték nem utal politikai vagy vallási indítékra – írja a Guardian.

photo_camera Fotó: David Young/dpa Picture-Alliance/AFP

A késes támadás a Kölntől keletre fekvő Siegenben történt. A busz egy fesztiválra tartott, és legalább további 40 ember volt rajta, amikor este háromnegyed 8 körül a támadás történt. A rendőrség és az ügyészség szerint a hat sebesült 16 és 30 év közötti, mindannyian a régióból származnak. Szombat reggelre hárman közülük elhagyhatták a kórházat, hárman viszont azóta is életveszélyes állapotban vannak.

A siegeni késelés egy héttel a szintén Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Solingenben elkövetett támadás után történt, amiben egy feltételezett szíriai iszlám szélsőséges – aki elkerülte a kitoloncolást – három embert megölt és további nyolcat megsebesített.

A solingeni támadás arra késztette a német kormánykoalíciót, hogy terveket dolgozzon ki a törvények szigorítására és a kitoloncolások megkönnyítésére. A támadás után néhány nappal toloncoltak vissza 28 afgán menekültet a hazájukba, először azóta, hogy a tálibok átvették ott a hatalmat.

A rendőrség közölte, a Siegenben letartóztatott nő német állampolgár, és nincsenek bevándorlói gyökerei.

Kiemelt videóink