Rohamtempóban fogynak a jegyek az Oasis-koncertekre, van, ahol már az eredeti áruk negyvenszeresét kérik értük

ZENE
augusztus 31., 12:40

Elindult a jegyárusítás az Oasis visszatérő turnéjának koncertjeire, miközben a zenekar a túlárazott viszonteladásokra figyelmeztet – írja a BBC.

Liam and Noel Gallagher 2009-ben.
photo_camera Liam és Noel Gallagher 2009-ben Fotó: JOERG KOCH/ddp images via AFP

Nem sokkal azután, hogy pénteken megkezdődött a háromórás előértékesítés, a brit Oasis-koncertekre szóló jegyeket már több mint 6000 fontért, azaz 2 millió 800 ezer forintért, az állójegyek eredeti értékének mintegy 40-szereséért kínálták az olyan viszonteladói weboldalakon, mint a StubHub és a Viagogo.

Az elővásárlás előtt a szervezők közölték: az állójegyek ára körülbelül 150 font, azaz 70 ezer forint lesz, míg az ülőjegyeké 73 és 205 font, azaz 34 és 95 ezer forint között fog mozogni. A hivatalos prémiumcsomagok ára nagyjából 240 ezer forint.

A zenekar felszólította az embereket, hogy ne adják tovább a jegyeiket magasabb áron, a promóterhez nem kapcsolódó weboldalakon, mivel ezeket a belépőket „törölni fogják”. Azaz csak a Ticketmaster és a Twickets weboldalakon lehet őket továbbértékesíteni.

„A rajongóknak azt tanácsoljuk, hogy tartsák a helyüket a sorban, győződjenek meg róla, hogy csak egy lapot használnak, töröljék a cookie-kat, és ne használjanak VPN-szoftvert” – tette hozzá a Ticketmaster.

Noel és Liam Gallagher kedden jelentette be, hogy maguk mögött hagyták több mint egy évtizede húzódó konfliktusukat, megerősítve az Oasis régóta várt újraegyesülését. Ez 15 évvel azután történt, hogy a csapat feloszlott egy színfalak mögötti verekedés után, a párizsi Rock en Seine fesztiválon.

Kiemelt videóink