Rögtön a KRÉTA-ba kerülnek az orvosi igazolások

oktatás
szeptember 02., 17:42

A fejlesztések révén idén szeptembertől lehetőség nyílik arra, hogy az iskolai orvosi igazolásokat az azt kiállító orvos egyből a KRÉTA-rendszerbe küldje – jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a közoktatásért felelős államtitkárral közös, budapesti sajtótájékoztatóján.

Takács Péter elmondta: az eddig használt, papír alapú igazolások sem szűnnek meg, ezeket egy esetleges informatikai hiba esetére fenntartják, de alapesetben az igazolásokat az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) és KRÉTA-rendszer összekapcsolásával az iskola közvetlenül kapja meg. Elmondta azt is, hogy szeptembertől elkezdik az iskolai egészségnevelés oktatását osztályfőnöki órán.

Forgó Adél, a debreceni Szoboszlói Úti Általános Iskola első osztályos tanulója a KRÉTA Tudásbázis Portálon keresztül kapott házi feladatait oldja meg a család debreceni otthonában 2020. március 17-én. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, és elkezdődik a digitális tanrendre való átállás.
photo_camera A debreceni Szoboszlói Úti Általános Iskola első osztályos tanulója a KRÉTA Tudásbázis Portálon keresztül kapott házi feladatait oldja meg a család otthonában 2020. március 17-én, amikor a covid terjedése miatt elkezdődött a digitális tanrendre való átállás. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Maruzsa Zoltán hozzátette: az iskolákban az orvosi igazolások fogadása semmilyen plusz adminisztratív teherrel nem jár, az egészségfejlesztéshez szükséges tartalmak elérhetők a Nemzeti Köznevelési Portálon. (MTI)

Kiemelt videóink