A Tisza Párt bekerült egy finn tankönyvbe

POLITIKA
szeptember 03., 19:37

A társadalomismeret kurzuson használt finn tankönyvben megemlítették a Tisza Pártot és Magyar Pétert – írta a Facebookon Nácsa János volt újságíró, aki most Finnországban dolgozik ápolóként egy fogyatékosok otthonában.

Mindez a gimnazista fia tankönyvében bukkant fel. A tankönyv címe „Finnország, Európa és a változó világ”, az adott fejezet pedig az uniós választásról szól, Európa jobbra tolódik felütéssel.

link Forrás

A finn diákok a képaláírásból megtudhatják, hogy a Tisza Párt 30 százalékot szerzett az EP-választáson, amit Magyar úgy kommentált, hogy „ez a vég kezdete, Orbán Waterlooja,” illetve, hogy Magyar célja aláásni a korrupcióval vádolt Orbán hatalmát. Egy Wikipédia forrásból dolgoztak, így idézték azt is, hogy Magyar azt mondta, nem ül be az Európai Parlamentbe, ami végül nem lett igaz.

Nácsa János azt írta, a finneknél augusztus második hetében elkezdődött a tanítás, vagyis nem közvetlenül az év elején jutottak el a témához. A finn diákok nem papír alapú könyvekből tanulnak, hanem elektronikus formában töltik le az anyagot a számítógépükre vagy a mobiljukra, ezért gyakran frissülnek a „könyvek”, amit a szerzők igyekeznek aktualizálni.

Címlapi kép: Bankó Gábor/444

Kiemelt videóink