Több száz iskolában volt bombariadó Szlovákiában

külföld
szeptember 03., 12:05

A szlovák belügyminiszter kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatót, miután kora reggel több pozsonyi iskolában is bombariadó volt. Annyit mondott, hogy a rendőrség elvégzett minden szükséges intézkedést és kiértékelik a valós bombaveszélyt. A Paraméter azt írja, közel 270 iskolát kellett evakuálni bombariadó miatt.

Az oktatásügyi miniszter szerint az érintett iskoláknak azt tanácsolták, hogy 11 órakor függesszék fel a tanítást. Hozzátette, bízik benne, hogy vaklármáról van szó, de a gyerekek biztonságát mindennél fontosabbnak tartják. A rendőrség terrortámadás ügyében indított eljárást.

Pozsony-Ligetfalun egy iskola bombafenyegetésről kapott e-mail-üzenetet, a rendőrség biztonsági okokból több iskolát is kiürített. A Fontech szerint az üzenetben azzt írták: „Megölöm magukat és a gyerekeiket”. A fenyegetésben azt is írták, hogy a bomba délben robban majd fel, és hogy a támadás mögött a „dnyipropetrovszki őrültek” állnak.

Miután egyik iskolában sem találtak robbanószert, a gyerekeket visszaengedték az osztályokba.

A cseh rendőrség közölte, hogy Csehországban is több száz iskola kapott fenyegető emailt kedden. Az üzenetben azt írták, hogy aláaknázták az iskolákat. A hatóság egyelőre nem rendelkezik olyan konkrét információkkal, amik szerint valaki veszélyben lenne.

Kiemelt videóink