Újjáépítik a Lázár János kastélya felé vezető utat

belföld
szeptember 03., 09:43

Kilométerenként mintegy félmilliárd forintot költ a Magyar Közút egy olyan négyszámjegyű mellékútra, ahol alig van forgalom, de ahogy az Átlátszó írja, ez az út az M43-as autópályáról éppen Lázár János batidai kastélyához vezet.

A Magyar Közút közlése szerint „hamarosan útfelújítási munkák indulnak a 4413-as jelű Algyő-Maroslele összekötő út több mint 6 kilométeres szakaszán. Az összesen bruttó 3,3 milliárd forintos átfogó beruházás a nagyfai bekötőút és az M43-as autópálya felüljáró közötti részt érinti majd”. A teljes 4413-as út 12 kilométer hosszú, azon naponta legfeljebb két-háromszáz autó és napi három buszjárat közlekedik.

A megyében egyébként két másik útszakasz felújítására tudnak még költeni, azok ezres nagyságrendű napi autósforgalmat bonyolítanak le. A két, összesen 8,5 kilométer hosszú útszakaszra 2,5 milliárd forint jut.

A Lázár kastélyát érintő mintegy 3,3 milliárd forintos felújításról maga a közútkezelő cég is azt írta, műszakilag sokkal gazdagabb, mint az uniós pénzből meghirdetett 165 milliárdnyi. A 4413-as jelű Algyő-Maroslele összekötő úton „a meglévő pályaszerkezetet teljes elbontják, új pályaszerkezet épül, arra terítik az új aszfaltrétegeket, ráadásul a kérdéses mellékút térségében térfogatváltozó altalaj jellemző, ami rendkívül víz- és fagyérzékeny kötött talajfajta, ez pedig a pályaszerkezet deformációját is okozhatja”.

Kiemelt videóink