A szerbek is megtapasztalhatják, milyen volt nekünk Pilóta keksz nélkül

külföld
szeptember 04., 07:13

Eltűnt az üzletek polcairól a Plazma keksz Szerbiában. Ha valakinek ez nem mond sokat, lefordítom, igaz, már a címben is megtettem: olyan ez a szerbeknek, mint amikor nálunk egy időben nem lehetett Pilóta kekszet kapni. A Plazma keksz ugyanis évtizedek óta Szerbia egyik legnépszerűbb édessége, a nyolcvanas, kilencvenes években a dél-magyarországi KGST-piacok egyik slágerterméke volt az eurocrem és a cigirágó – meg persze a farmer – mellett.

A keksz azért lett mostanra hiánycikk, mert egy tűzben megrongálódott a gyártósora. A lángok még június utolsó napjaiban pusztítottak a Belgrádtól nagyjából nyolcvan kilométerre lévő Pozsarevácban működő a Bambi gyárban (a Szlobodan Milosevics volt szerb és jugoszláv elnök, délszláv háborús bűnös szülővárosának számító település nevének elején lévő „požar” egyébként azt jelenti, hogy tűz).

link Forrás

Dragan Sztajkovics, a cég vezérigazgatója azt mondta: folyamatosan dolgoznak a leégett épületrész felújításán, a céljuk az, hogy mielőbb megkezdődjön újból a gyártás. A Plazma kekszet 1967 óta gyártja a pozsareváci vállalat, azt magában, csokikrémmel, tejbe áztatva, vagy tortának elkészítve is szívesen fogyasztják Szerbiában. Közben fogyasztóvédők és Tomislav Momirovics kereskedelmi miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre többször bukkannak fel különböző piacokon hamisított termékek. (MTI)

Kiemelt videóink