Orbán Viktor a Comói-tó partján nézett szét egy luxusétteremben

ORBÁN
szeptember 04., 15:42

A Comói-tónál fotózta le olvasónk Orbán Viktort, a képek szerint a magyar miniszterelnököt egy étterem kertjében-teraszán vezették éppen körbe.

photo_camera Fotó: Olvasónk
photo_camera Fotó: Olvasónk

photo_camera Fotó: Olvasónk

Olvasónk - és a képek szerint is - az étterem a Michelin Guide által is ajánlott, Moltrasio városkában lévő Ristorante Imperialino.

Az étterem saját honlapja szerint így néz ki:


Orbán ilyesmi ételek közül választhatott, ha esetleg a kert- és terasznézés előtt-után étkezett is:

Az étlapot itt lehet böngészni, három degusztációs menü van, és lehet választani étlapról is. Az ételek között van például "posírozott tokhal, Franciacorta szósz, őszibarack és hínár saláta", vagy mondjuk "Kagylótészta "Collina d'Oro" sáfránnyal, csontvelővel és tavi kaviárral", ha pontatlan a fordítás, akkor elnézést kérünk, levélben várjuk a jó megoldást. A degusztációs menük 105-155 euró között vannak, a borajánlatok hozzá 40-60 euró között. Étlapról választva 30-40 euró környékén vannak az ételárak, de van 110-ért is.

A jelek szerint a kormányfő a helyszínen készül rá egy, a tó melletti Cernobbióban rendezendő, pénteken kezdődő gazdasági fórumra, amelynek első napján ő is felszólal majd, pontosabban, ahogy sajtófőnöke, Havasi Bertalan fogalmazott az MTI-nek, "panelbeszélgetésen vesz részt Magyarország és Európa jövőjéről".

Az Európai Ház - Ambrosetti 1975 óta évente rendez fórumot Cernobbióban, ez lesz az 50. ilyen esemény. Ezen az üzleti élet, az ipar vezető személyiségei, diplomaták és kormánytagok találkoznak Olaszországból és külföldről.

Orbánt a fórum hivatalos tájékoztatója szerint az Unió soros elnökeként hívták meg, legalábbis a neve mellett zárójelben először ez szerepel, és a beszédének a címe is az, hogy az Európai Unió Tanácsának irányelvei. A fórumon mások mellett ott lesz Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök, Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és a jordániai királyné is.

Az étterem és a fórumnak helyszínt adó városka között a Google szerint négy kilométer van.

Kiemelt videóink