Futballreform Hollandiában: a túl sok bunyó miatt eltörölnék a lesszabályt az amatőr meccseken

sport
szeptember 05., 17:11

A holland labdarúgó-szövetség (KNVB) azon gondolkodik, hogy megszüntesse a lesszabályt az amatőr ligás meccseken, mivel túl sok erőszakos incidens éri a partjelzőket és a bírókat.

A labdarúgó-szövetség szerint a lesszabály megszüntetése segítene az olyan amatőr meccsek erőszakmentes levezetésén, ahol nincsenek hivatásos partjelzők, és a focicsapatok önkéntesei végzik el ezt a feladatot.

A tavalyi szezonban 1864 mérkőzést kellett megállítani fizikai összetűzések miatt, ami 11 százalékos növekedést jelent az előző szezonhoz képest, és 58 százalékos növekedést ötéves időszak alatt.

A labdarúgó-szövetség igazgatója, Jan Dirk van der Zee szerint a félbeszakított meccsek aránya alacsony az évente lejátszott közel 780 ezer mérkőzéshez képest, de az incidenseket komolyan kell venniük. „Van egy problémánk, és ki akarjuk küszöbölni. Nem zárom ki, hogy egy nap felhagyunk a játékvezető-asszisztensek használatával” - mondta az igazgató.

Hollandiában régóta fennálló probléma az amatőr meccseken jelenlévő agresszivitás, 2012-ben egy a fia meccsén partjelzőként önkénteskedő apukát vertek halálra az ellenfél 15-16 éves játékosai. (Guardian)

Szerző: Szántó Dániel

Kiemelt videóink